Om Creative Commons Norge

Prosjektet Creative Common Norge ble etablert høsten 2004 for å sikre oversettelse og tilpassing av Creative Commons-lisenser til norsk lovgiving og rettspraksis. Den 18. mars 2006 ble arbeidsgruppen formelt affiliert med Creative Commons International i form av et MOU (Memorandum of Understanding) mellom Creative Commons International og Høgskolen i Oslo og Akershus. I 2014 oversatte arbeidsgruppen den hittil nyeste versjon av CC (versjon 4.0) til norsk. I april 2018 avsluttet Creative Commons modellen med affilierte organisasjoner. Etter initiativ fra Christer Gundersen vil det høsten 2018 bli tatt initiativ for å opprette en norsk avdeling av CC Global Network som erstatning for nåværende orgasnisajon:

Inntil et slikt møte er avholdt består arbeidsgruppen for oversetting og vedlikehold av de norske CC-lisensene av:

Nettsted

For å få svar på spørsmål om Creative Commons fra arbeidsgruppen kan du benytte forum-området her på nettstedet til å stille spørsmål. Vær oppmerksom på at forum-innlegg postet av personer som ikke er logget inn vil bli knyttet til en anonym konto, og vil bli slettet når de ikke lenger er aktuelle.

Ønsker du å publisere signerte innlegg, og få muligheten til å skrive innlegg andre steder enn i forumet må du registrere deg som bruker. Som registrert bruker vil du få en egen blogg på nettstedet som du kan benytte til å publisere artikler og essay om egne kreative prosjekter, om Open Access eller annet som handler om fri kunnskap og kultur, og du kan bestille vårt nyhetsbrev. Det eneste vi ber om er at du avstår fra personangrep, fra å poste ting som strider mot norsk lov og alminnelig sømmelighet, og fra å reklamere for kommersielle produkter (det er OK å reklamere for ulike ikke-kommersielle prosjekter, arrangementer og ressurser knyttet til fri kunnskap og kultur). Misbrukes den personlige bloggen til å poste spam (reklame), pornografi eller til personangrep vil den imidlertid bli stengt.

Nyhetsbrev

Ønsker du å abonnere på et nyhetsbrev fra Creative Commons Norge må du registrere deg som bruker på nettstedet. Du vil da få tilsendt en epost dersom det er noe nytt på nettstedet. Nyhetsbrevet blir sendt ut maksimalt en gang i døgnet og kun dersom det faktisk er noe nytt. Du kan når som helst stoppe abonnementet på nyhetsbrevet ved å gå inn på din brukerprofil her (“Min konto” i venstre sidekolonne) og deretter “Nyhetsbrev”, og krysse av for “deaktivert”. Du kan selvsagt reaktivere samme sted.