Bloggen til Christer Gundersen

Ny søkefunksjon gjør det enklere å finne bilder det er lov å gjenbruke på nett

Denne uken lanserte Creative Commons et nytt søk som gjør det enda enklere å finne bilder på nett som det faktisk er lov å gjenbruke, uten fare for å motta en faktura i posten fra fotografen. Det nye bildesøket gir brukerne tilgang til 300 millioner bilder i et og samme søk.

Dette er å regne som et globalt digital fellesgode som fremmer god delingskultur. Samtidig gjør det nye søket det enklere å kreditere opphavspersonen riktig, noe som bidrar til at vi får mindre ulovlig gjenbruk av bilder på nett.

Foredrag 17 september i Oslo - State of the Commons and the Global Open Education Opportunity

Cable Green fra Creative Commons kommer til Oslo for å holde foredrag om "State of the Commons and the Global Open Education Opportunity"

Cable Green er Director of Open Education for Creative Commons globalt og en utrolig inspirerende foredragsholder. Dette foredraget arrangeres i samarbeid med Norwegian UNIX User Group.

Tidspunkt: 17 september kl. 19:00 i Oslo sentrum.

Sted: Universitetet i Oslo, Ole Johan Dahls hus.

2017 CC Global Summit i Toronto 28. - 30. april

Påmeldingen til 2017 CC Global Summit er nå åpen for de som ønsker å delta i Toronto 28 til 30 april. Samtidig er også "Call for Submissions" åpnet for de som har lyst til å bidra med ideer og forslag til programmet. 

Enten du er en bidragsyter som har vært med lenge, eller er helt ny som en del av vårt CC community er dette en fin mulighet til å lære mer om Creative Commons og møte andre entusiaster. 

Årets hovedtema er "Sharing and the Commons – What’s Next?"

Vi håper å se deg i Toronto i slutten av april, vennligst hjelp oss å spre budskapet!

Sider

Abonner på RSS - Bloggen til Christer Gundersen